Om Stures Bil

Kundnöjdhet och kvalité i fokus sedan 1980.

Vi är ett familjeföretag som funnits sedan 1980. Det hela startade med egen firma hemma i garaget då Sture ville pröva sina vingar tillsammans med sin fru Jane efter att de båda jobbat på Philipsons i Karlskoga sedan 1972.

Att starta eget visade sig vara lyckat redan 1981 behövdes större lokaler och firman flyttade till Sektionsvägen. Det var då vi började med egen auktorisation på Mercedes Benz, Nissan och Mitsubishi.

Men 1985 togs beslutet att expandera vidare, då byggdes lokalen vi befinner oss i idag och mekaniker anställdes. Auktorisationen utökades med Mitsubishi och senare Ford. Företaget hade då 2 mekaniker anställda. Förutom Stures fru som självklart arbetade även nu på kontoret.

Under årens lopp har det byggts ut 2 gånger och vi har blivit miljö och kvalitetscertifierade. Sonen Jonas började 1998 direkt efter skolan då han utbildat sig till bilmekaniker, dottern Åsa anslöt sig även hon till företaget 2009.

2013 Avlutades auktorisationen på Ford och samarbete med Peugeot togs vid istället.

År 2017 var ett förändringens år, Sture och Jane beslutar sig för att börja trappa ner och lämnar över företaget i Åsa och Jonas händer. Ett stort steg att ta och givetvis ett hedersamt uppdrag att mantla för syskonen. I dagens skrivande stund (mars 2019) är vi 6st anställda och Sture & Jane finns fortfarande kvar till viss del även om de även lever det välförtjänta pensionnärslivet också. Att veta att proffsen finns nära till hands för att be om råd är väldigt värdefullt för oss och våra kunder!

Nu får vi ännu en gång nöjet att skriva lite mer under denna flik. I mars 2020 växte vi och blev även auktoriserad Citroën verkstad, vilket innebär att vi har service och reservdelar även till dessa bilar, välkomna!

År 2020 visade sig bli ett investeringens år, vi köpte grannhuset vilket innebar att vi fick en till verkstadslokal där vi nu har byggt däckhotell och utökat vår parkering till det dubbla. Denna satsning har lett till att vi anställt 2st under 2021, jätteroligt nu är vi 9st anställda.

I det nya huset har vi nu under maj 2021 även möjlighet att utföra glasarbeten dvs. byta vindruta genom kundens försäkringsbolag och även stenskottslagning. Detta gäller bilar som vi är auktoriserade för.

I och med köpet av grannfastigheten fick vi även överta inhängnad med ställplatser för husvagn/husbil, denna parkering har vi nu byggt ut till dubbla storleken och det har visat sig vara populärt.