Om Stures Bil

Kundnöjdhet och kvalité i fokus sedan 1980.

Vi är ett familjeföretag som funnits sedan 1980. Det hela startade med egen firma hemma i garaget då Sture ville pröva sina vingar tillsammans med sin fru Jane efter att de båda jobbat på Philipsons i Karlskoga sedan 1972. Att starta eget visade sig vara lyckat redan 1981 behövdes större lokaler och firman flyttade till Sektionsvägen.

Det var då vi började med egen auktorisation på Mercedes Benz och Nissan. Men 1985 togs beslutet att expandera vidare, då byggdes lokalen vi befinner oss i idag och mekaniker anställdes. Auktorisationen utökades med Mitsubishi och senare Ford. Företaget hade då 2 mekaniker anställda. Förutom Stures fru som självklart arbetade även nu på kontoret.

Under årens lopp har det byggts ut 2 gånger och vi har blivit miljö och kvalitets-certifierade. Sonen Jonas började 1998 direkt efter skolan då han utbildat sig till bilmekaniker, dottern Åsa anslöt sig även hon till företaget 2009. 2013 Avlutades auktorisationen på Ford och samarbete med Peugeot togs vid istället.

År 2017 var ett förändringens år, Sture och Jane beslutar sig för att börja trappa ner och lämnar över företaget i Åsa och Jonas händer. Ett stort steg att ta och givetvis ett hedersamt uppdrag att mantla för syskonen.

I dagens skrivande stund år 2019 är vi 6st anställda och Sture & Jane finns fortfarande kvar till viss del även om de även lever det välförtjänta pensionärslivet också. Att veta att proffsen finns nära till hands för att be om råd är väldigt värdefullt, både för nya ägarna och kunder!

Nu får vi ännu en gång nöjet att skriva lite mer under denna flik. I mars 2020 växte vi och blev även auktoriserad Citroën verkstad, vilket innebär att vi har service och reservdelar även till dessa bilar. Välkomna!